Veiligheidsbesturingen

De belangrijkste norm voor de ontwerpbeginselen voor veiligheidsbesturingen is de EN 954-1, die op 31 december 2011 werd ingetrokken. De EN 954-1 is ontwikkeld op basis van de stand der techniek van een aantal jaren terug, toen alle veiligheidsfuncties nog hardware matig werden uitgevoerd. 

TECHNIEK

Nu is de techniek verder gevorderd door de komst van veiligheidssoftware, bussystemen, complexe elektronica en veiligheids PLC´s/PS´s. Er bestaan al PLC´s waarin de complete functionele besturing en veiligheidsbesturing geïntegreerd zijn. De opvolgers van de EN 954-1 zijn de EN-ISO 13849-1 (PL= Performance Level) en de EN-IEC 62061 (SIL= Safety Integrity Level). Deze normen zijn reeds geharmoniseerd onder de machinerichtlijn en worden al volop toegepast.

PERFORMANCELEVEL (PL)

Het doel van de EN-ISO 13849-1 is om de machinebouwer of de aanpasser een eenvoudige veiligheidsbesturingen tool te geven om een target Performance Level te classificeren en de verificatie daarvan uit te voeren.

Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op om samen te bespreken waarmee wij u van dienst kunnen zijn bij het toepassen van deze classificatie of verificatie.

Meer informatie

Neem hier contact met ons op

AC4U | Passie voor veiligheid

Contact